Animecon'04

Animecon / Finncon järjestelytoimikunta

LEHDISTÖTIEDOTE                                                 25.5.2004

Julkaisuvapaa heti

Animecon III 10.-11.7.2004

Japanilaisen animaation ja sarjakuvan sekä niihin liittyvän oheiskulttuurin harrastajien kokoontuminen, Animecon III, järjestetään heinäkuussa Jyväskylän yliopistolla yhdessä Finncon--tapahtuman kanssa. Animecon on lajityypiltään suurin Pohjoismaissa järjestettävä harrastajatapahtuma, ja paikalle odotetaan yli tuhatta kävijää.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Animecon on perinteiseen tapaan tieteis- ja fantasiakirjallisuuden ja elokuvien harrastajien Finncon -tapahtuman yhteydessä. Pohjoismaiden suurimmaksi alan tapahtumaksi kasvaneen kokoontumisen odotetaan keräävän viikonloppuna 10.-11.7.2004 Jyväskylän yliopistolle yli tuhat japanilaisen animaation (anime) ja sarjakuvan (manga) harrastajaa.

Animeconissa järjestetään lukuisia animeen ja mangaan liittyviä esitelmiä, paneeleja sekä kilpailuja. Teemoina ovat muun muassa samurait animessa ja mangassa, kristinusko animessa, harrastajien tekemät musiikkivideot sekä cosplay (sarjan tai pelin hahmoksi pukeutuminen). Animeconin kunniavieraaksi saapuu japanilainen taiteilija yoshitoshi ABe.

Tapahtuman järjestävät Suomen Animeunionin jäsenjärjestöt. Animeunioni on maanlaajuinen anime- ja mangaharrastajien yhdistysten yhteistyöverkosto. Lisäksi tapahtuma toimii läheisessä yhteistyössä samalla järjestettävän Finncon -tapahtuman kanssa. Tapahtumat kuuluvat osana Jyväskylän Kesään.

Anime ja manga

Japanilainen animaatio ja sarjakuva ovat jatkuvasti kasvavan kiinnostuksen kohteena Suomessa. Lähtökohdiltaan perinteisestä amerikkalaisesta tai eurooppalaisesta poikkeavana ja laajan kohdeyleisön ansiosta äärimmäisen monipuolisena nämä viihdetaiteen lajit ovat saaneet viime vuosina vahvaa jalansijaa. Suomessa tunnetuin anime lienee Hayao Miyazakin Oscar-palkittu elokuva Henkien kätkemä.

yoshitoshi ABe

Animecon III:n kunniavieras tulee ensimmäistä kertaa Japanista, animen ja mangan syntysijoilta. Hän on käsikirjoittaja ja hahmosuunnittelija yoshitoshi ABe (nimen kirjoitusasu on taiteilijan itsensä toive).

Hahmosuunnittelijana ABe vastaa paitsi sarjan henkilöiden, usein myös koko sarjan visuaalisesta ilmeestä. Tunnetuimpia sarjoja, joita ABe on ollut tekemässä, ovat Serial Experiments Lain, Niea_7 ja Haibane Renmei. Hänen tyyliinsä kuuluu usein surullisuus ja elämänläheisyys, jota ei välttämättä löydä massatuotetusta animesta.

Yoshitoshi ABe on julkaissut myös jonkin verran mangaa sekä taidekirjoja.Lehdistökuvat:
http://www.finncon.org/info/media.php

Lisätietoja:
Saija Silvennoinen, projektisihteeri, +358 40 5189666, saija@everholt.org
Mikko Lammi, tiedotusvastaava (Animecon), +358 50 5852484, lmmz@animecon.fi
Henna Laitio, tiedottaja (Finncon), +358 50 3238441, hemalait@cc.jyu.fi

Animecon III: http://www.animecon.fi
Finncon: http://www.finncon.org
Suomen Animeunioni: http://www.animeunioni.org
yoshitoshi ABe: http://homepage.mac.com/abworks
Jyväskylän Kesä: http://www.jyvaskyla.fi/kesa
Tietoa Animeconista | Tapahtuman tukeminen | AMV-kilpailut