Edellisen kerran Finncon järjestettiin vuonna 2003 Turussa, jolloin mukana oli Animecon II. Tapahtuma oli Turun yliopiston tiloissa ja kävijöitä oli yli 4000. Jos samat kävijät laskettaisiin molemmilta päiviltä, kuten usein tehdään, nousisi kävijämäärä kuuteentuhanteen.
Finnconin ja Animeconin ohjelmaan kuuluvat esitelmät, luennot, pukukilpailut, palkintojenjaot, videonäytökset, taidenäyttelyt, työpajat sekä spektaakkelimainen cosplay-pukunäytös, jossa nähdään lukuisia pieteetillä tehtyjä animeasusteita.
Vaikka Finnconin ja Animeconin kohderyhmään kuuluukin kaikki ikäluokat, ovat nuoret ja nuoret aikuiset kuitenkin merkittävin yksittäinen ryhmä. He ovat kiinnostuneita digitaalisesta mediasta, viestinnästä ja viihteestä: fantasiasta, scifistä ja animaatiosta. Yhteistyökumppaneille tarjoutuu nyt oiva tilaisuus ottaa tämä ainutlaatuinen viihdettä, multimediaa ja uusia innovaatioita harrastava, teknologiaa pelkäämätön kohderyhmä haltuunsa.
Vuonna 2003 Finncon ja Animecon saivat runsaasti julkisuutta niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Jokainen isompi sanomalehti julkaisi vähintään yhden ison artikkelin, radiohaastatteluja tuli usealta kanavalta, televisiossa raportoitiin tapahtumasta ja Internetissä Finnconista uutisoitiin usealla taholla. Tapahtumassa toimi järjestäjinä n. 200 ihmistä, erillisiä ohjelmia oli 120 ja kävijoitä oli yli 4000.
Yksi seikka erottaa Finnconin ja Animeconin muista vastaavan kokoluokan tapahtumista - tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelmat ovat avoinna kaikille ja pääsymaksua ei peritä. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoitus on hoidettava ulkopuolisen tuen turvin. Etsimme siis sponsoreita.
Sponsori siis paitsi saa runsaasti näkyvyyttä harrastajien keskuudessa ja mediassa, on myös olennaisena tahona mahdollistamassa näin suuren luokan ilmaistapahtuman järjestämistä. Tapahtumien järjestäjät tekevät työtä vapaaehtoisvoimin, palkatta.
Yksittäin myytävät mainostilat:
Uutinen Aamulehden Poppis osiossa
Uutinen Turun Sanomien liitteessä