[an error occurred while processing this directive]
Animecon III - Jyväskylä 10.-11.7.2004 » In English  
[an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]


Kilpailut

Cosplay-kisat

Tervetuloa Animecon III:n Cosplay-tapahtumiin! Cosplay on lyhenne sanoista "costume play", mikä suoraan suomeksi käännettynä tarkoittaa naamiaisia. Cosplaylla, jota suomalaisemmin myös pukuiluksi kutsutaan, tarkoitetaan erilaisten anime-, peli-, sarjakuva-, elokuva- ja muiden kuvitteellisten hahmojen esittämistä ja hahmoon eläytymistä pukeutumisen ja siihen liittyvien tehokeinojen, kuten kampausten, asusteiden ja maskeerauksen avulla.

Edellisen Animeconin cosplay-tapahtumat keräsivät erittäin suuren suosion ja tämän vuoden tapahtumaan odotetaan vielä laajempaa osanottoa. Jokainen halukas on tottakai tervetullut cosplayaamaan Animecon III:ssa, myös osallistumatta kilpailuihin.

Suuren osanoton vuoksi tietyt käytännön järjestelyt ovat kuitenkin muuttuneet cosplay-kilpailujen osalta. Animecon III:n cosplay-kilpailut jakautuvat kahteen osaan - puku- sekä ryhmäkilpailu. Pukukilpailussa yksittäiset osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan. Ryhmäkilpailussa kahden tai useamman hengen ryhmät esittelevät pukujaan yleisölle pienen esityksen kera.

Muutamat yleiset säännöt pätevät cosplay-tapahtumiin:

- Yleisössä voi olla lapsia, joten liian paljastavat puvut tai esitykset eivät ole sallittuja. Animecon on kuitenkin tarkoitettu kaikenikäisille.
- Teräaseet eivät ole sallittuja
- Kukin kilpailija saa osallistua yhdellä puvulla kumpaankin (puku ja ryhmä) kilpailuun.
- Kilpailuissa ei ole ikärajoja
- Pidäthän huolen pukuun kuuluvista osista, älä jätä irtonaisia osia tai esineitä lojumaan ympärin näyttämöä. Huolehdi itse tuomistasi tavaroista. Tarvittaessa saat apua järjestäjiltä
- Huolehdithan käytöstavoista kilpailujen aikana. Häiriköivät osallistujat voidaan diskvalifoida kilpailusta välittömästi
- Kilpailujen aikataulu on tiukka, joten noudatathan tarkkaan saamiasi ohjeita kilpailun aikana. Kilpailun juontajan lisäksi paikalla on yksi tai useampi opastaja, jotka ohjaavat sinut oikeaan aikaan lavalle
- Mikäli ryhmäesitykseesi tarvitaan taustamusiikkia tai muita teknisiä järjestelyjä, ilmoitathan näistä mahdollisimman hyvissä ajoin järjestäjille

Pukukilpailussa jokaiselle esiintyjälle on varattu noin puoli minuuttia aikaa. Ryhmäesitysten puolestaan tulisi kestää 2-5 minuuttia. Aikarajoja ei missään tapauksessa saa ylittää, jotta kaikille osallistujille jää aikaa esittäytyä.


Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse lisäohjeita liittyen aikatauluihin Animeconissa. Kilpailijoiden tulee ilmoittautua infopisteen luokse 15 minuuttia ennen kilpailun alkua.

Cosplay-kilpailut videoidaan ja kaikista osallistujista otetaan kuva lavalla. Voit kuitenkin halutessasi kieltäytyä kuvan julkaisusta, jolloin saat silti kuvan omaan käyttöösi.

Pukukilpailussa kilpailun kohteena ovat nimenomaan puvut. Jos osallistuja kuitenkin niin haluaa ja 30 sekunnin sisällä ehtii, voi lavalla käyntiin yhdistää lyhyen esityksen, esimerkiksi esitetyn hahmon jonkun lausahduksen tai liikkeen.

Voit kysellä lisätietoja palautelomakkeella. Muista valita palautteen aiheeksi "cosplay"!


Cosplay-kilpailuja sponsoroi Joka Kodin Ompelutarvike
Ranma ½
Egmont Kustannus

Jyväskylän Kesä

Säätöyhteisö B2 Ry

[an error occurred while processing this directive]

Sivua viimeksi muokattu: 06.07.2004 19:19  

Copyright © Animecon III järjestelytoimikunta 2004.
All trademarks are property of their registered owners.